NL - EN - FR

Etiquality

Met trots stelt Feriatus ‘Etiquality’ voor. Een breed aanbod aan workshops en trainingen rond etiquette. 

Goede omgangsvormen en het gebruik van de juiste etiquette vergroten je kans op succes. Dit zowel privé als zakelijk. Je zal je een stuk zelfzekerder voelen waardoor het leggen van contacten met anderen vlotter verloopt. Je zal in diverse situaties je sociale en zakelijke gedrag vlotter en stijlvoller kunnen aanpassen. 

Etiquette for kids

Etiquality: klas voor klasse

Etiquette voor kinderen van 8 tot 12 jaar?

Weten hoe jezelf stijlvol te bewegen in de maatschappij is zonder twijfel een meerwaarde. Hoe vroeger je het leert, hoe meer jij en je omgeving de vruchten ervan plukken.   

Workshops op maat

Feriatus wil met etiquette-workshops samen met jouw kind de grondslagen leggen voor een mooie toekomst.

De sessies zijn leeftijdsgericht en interactief opgebouwd en de kinderen leren via rollenspellen en allerhande situaties de waarde van het correct toepassen van de etiquetteregels. Er is ook een werkboek voorzien waarmee we aan de slag gaan en die ze daarna mee naar huis krijgen zodat ze steeds kunnen terugvallen op de regels van een correcte etiquette. 

Resultaat een leven lang

Je kind zal zich beter in zijn vel voelen door het beheersen van een correcte houding en een gepast gedrag en de opleiding zal ongetwijfeld bijdragen tot het ontplooien van een beleefde en assertieve volwassene.

De workshops bestaan uit drie sessies van telkens drie uur. Deze bouwen verder op elkaar. Per sessie van 3u bedraagt de kostprijs 90 euro, dit is inclusief een lunch om het deel van de tafelmanieren te oefenen en een werkboek met de geziene inhoud. 

We werken ook steeds op maat. Heb je nog andere ideeën of wensen, laat het ons zeker weten dan werken we graag een originele workshop uit.

Sessie 1

Tijdens de eerste sessie gaan we aan de slag rond sociale etiquette en een correcte houding. We bekijken samen wat etiquette is en waar het vandaan komt. 

Spelenderwijs worden de sociale vaardigheden van elk kind naar een hoger niveau getild en via opdrachten maken ze zich ‘de 5 gouden regels’ eigen.

Ook wordt er gestart met tafeletiquette. De eerste tafelmanieren komen hier aan bod en er wordt ook ingegaan op de cultuurverschillen hierrond. We eten samen soep en brood en al doende leren we hoe we dit op een correcte manier doen.

Sessie 2

Tijdens deze sessie herhalen we via speelse opdrachten wat we voordien leerden rond sociale etiquette.

Daarna gaan we dieper in op ‘het dekken van een tafel’ en leren dat alles zijn specifieke plaats heeft. Ook leren we de functies van tafelgarnituren beter kennen.

Dan gaan we aan de slag rond tafelmanieren. Samen eten we een hoofdgerecht, en dat doen we uiteraard volgens de juiste etiquette.

Als dessertje is er nog een leuke etiquette-quiz!

Sessie 3

De laatste sessie heeft de vorm van een feestje. Nu de kinderen al heel wat kennis hebben vergaard rond etiquette is het tijd om deze om te zetten in de praktijk. Ze mogen zich natuurlijk chic opmaken om naar het feest te komen.

De deelnemers dekken zelf de feesttafel op de correcte manier. Tijdens het eten passen ffwe toe wat we tijdens de vorige sessies geleerd hebben.

Op het einde van de workshop krijgen de kinderen een etiquette-diploma. Iets wat hen tijdens de rest van hun leven zal bijblijven!

Geplande workshops

Woensdag 30 september - 13u00 tot 16u00 - VOLZET

Sessie 1

Zaterdag 10 oktober - 13u00 tot 16u00 - NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR

Sessie 1

Woensdag 14 oktober - 13u00 tot 16u00

Sessie 2

Zaterdag 17 oktober - 10u00 tot 13u00

Sessie 2

Woensdag 11 november - 10u00 tot 13u00

Sessie 3

 

De workshops gaan door op het kantoor van Feriatus in Antwerpen (Jan Van Rijswijcklaan 98). Voor meer informatie kan je mailen naar info@feriatus.be of neem telefonisch contact op met Nadine (0032 475 76 73 76).

Etiquette for teens

Etiquality: Een klas voor klasse

Etiquette voor tieners van 13 tot 17 jaar?

Weten hoe jezelf stijlvol te bewegen in de maatschappij is zonder twijfel een meerwaarde. Met Etiquality reiken we je tiener hulpmiddelen aan op zijn of haar weg naar een respectvolle volwassene. Zo oefenen we de verschillende sociale vaardigheden om je tiener een succesvolle toekomst te garanderen.

Workshops op maat

Door het volgen van de etiquette-workshop van Feriatus zal je tiener met de juiste ingesteldheid en zelfzekerheid sociale en professionele situaties tegemoetkomen. Tafeletiquette, sociaal netwerken, digitale etiquette en beleefde assertiviteit komen tijdens de sessies aan bod. Deze sessies zijn leeftijdsgericht en interactief opgebouwd. Er is ook een werkboek voorzien waarmee we aan de slag gaan. Daarna krijgen ze het boek mee naar huis zodat ze steeds kunnen terugvallen op de regels van een correcte etiquette.  

Resultaat een leven lang

Feriatus wil met deze etiquette-workshops samen met je tiener de grondslag leggen voor zelfzekerheid. Door hen de geheimen van etiquette aan te reiken zullen ze voorbereid zijn om de wereld te betreden. Zo kunnen ze openbloeien tot een beleefde en zelfzekere volwassene. 

De workshops bestaan uit drie sessies van telkens drie uur. Deze bouwen verder op elkaar. Per sessie van 3u bedraagt de kostprijs 90 euro, dit is inclusief een uitgebreide lunch om het deel van de tafelmanieren te oefenen en een werkboek met de geziene inhoud. 

We werken ook steeds op maat. Heb je nog andere ideeën of wensen, laat het ons zeker weten dan werken we graag een originele workshop uit.

Sessie 1: Sociaal

Tijdens de eerste sessie gaan we aan de slag rond sociale etiquette en beleefde assertiviteit. Maar wij kijken ook naar de communicatievaardigheden en het belang van lichaamstaal. Op een interactieve manier worden de sociale vaardigheden van elke tiener naar een hoger niveau getild. Daarbij valt natuurlijk ook de digitale etiquette niet te vergeten. 

En dan is er de tafeletiquette. De eerste tafelmanieren komen hier aan bod en er wordt bijvoorbeeld ingegaan op cultuurverschillen. 

We eten samen soep en een voorgerecht. Al doende leren we hoe we dit op een correcte manier doen.

Sessie 2: Aan tafel

Tijdens deze sessie herhalen we via een interactieve quiz wat we al leerden rond sociale en digitale etiquette. We bekijken nu samen hoe je een goede gast maar ook gastheer/vrouw kan zijn. Daarna gaan we dieper in op de correcte manier van ‘het dekken van een tafel’. We leren allerlei tafelgarnituren kennen en hoe deze te gebruiken.  

Vervolgens gaan we aan de slag rond de juiste tafelmanieren. Samen eten we een hoofdgerecht en dessert en dat doen we uiteraard volgens de juiste etiquette. 

Sessie 3: De Praktijk

Tijdens de laatste sessie gaan we samen lunchen in een chic Antwerps restaurant. Nu de tieners al heel wat kennis hebben vergaard rond etiquette is het tijd om deze om te zetten in de praktijk. Bij een etentje hoort natuurlijk ook de juiste outfit. En dit sluit aan bij de vorige sessies waarbij ze gepaste dresscodes hebben aangeleerd. 

Na deze ervaringen zal jouw tiener nooit meer op dezelfde manier aan tafel gaan! 

Geplande workshops

Woensdag 7 oktober - 13u00 tot 16u00 

Sessie 1: Sociaal

Zaterdag 10 oktober - 14u00 tot 17u00 - VOLZET

Sessie 1: Sociaal

Woensdag 21 oktober - 13u00 tot 16u00

Sessie 2: Aan tafel

Zaterdag 17 oktober - 14u00 tot 17u00

Sessie 2: Aan tafel

Woensdag 11 november - 14u00 tot 17u00

Sessie 3: De praktijk

 

De workshops gaan door op het kantoor van Feriatus in Antwerpen (Jan Van Rijswijcklaan 98). Voor meer informatie kan je mailen naar info@feriatus.be of neem telefonisch contact op met Nadine (0032 475 76 73 76).

Etiquette for adults

Etiqualty: workshops in wellevendheid & omgangsvormen

Praktische workshops 

De workshops van Feriatus zitten vol handige tips en zijn interactief opgebouwd. Je gaat zelf aan de slag tijdens de sessies waardoor je je de verkregen informatie eigen kan maken. Je kan je inschrijven voor een of meerdere workshops. 

Een workshop 'Stijlvol gasten ontvangen & basisetiquette' of 'Stijvol tafels decoreren & dekken ' van drie uur kost 90 euro. Dit is inclusief een versnapering en een cursus met de geziene inhoud. De sessie 'Stijllvol tafelen' komt op 120 euro inclusief diner 'chez nous'. Indien er gekozen wordt voor een restaurant is de prijs afhankelijk van het gekozen menu. 

We werken ook steeds op maat. Heb je nog andere ideeën of wensen, laat het ons zeker weten dan werken we graag een originele workshop uit. 

Een meerwaarde voor het leven 

Het volgen van een etiquette-workshop bij Feriatus zal je je leven lang bijblijven en geven een gevoel van zelfzekerheid in elke situatie.

Stijlvol gasten ontvangen & basisetiquette  

Hoe ben je een goede en attente gastvrouw of gastheer? Vind je het belangrijk om je gasten hartelijk te verwelkomen? 

Op een praktische en interactieve manier doorlopen we hoe je ontspannen gasten kan ontvangen. Van de voorbereiding van het diner tot het aan tafel gaan. We geven je de nodige handvaten om thuis mee aan de slag te gaan zodat je tijdens je volgend diner écht tijd zal hebben voor je gasten. 

Etiquette-weetjes die ervoor zorgen dat je je als gast kan onderscheiden komen ook aan bod. Bijvoorbeeld: correct een jas aan- en uittrekken, in en uit de auto stappen, en meer.

Stijlvolle tafels decoreren & dekken 

Heb je binnenkort een diner gepland en wil je je gasten verrassen met een prachtig gedecoreerde tafel? We geven je tijdens deze workshop graag tips en tricks om je gasten te verrassen met een prachtige tafel. 

Natuurlijk kan daarbij het ‘correct’ dekken van de tafel niet ontbreken! Waar hoort het broodbordje te staan? Welk bestek leg ik voor welk gerecht? Waar zet ik welk glas neer? 

Na deze workshop zal je tijdens je volgend diner kunnen uitpakken. De gasten zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn. 

Stijlvol tafelen 

Tijdens deze sessie frissen we je kennis op over de correcte tafelmanieren. Vragen als ‘waar laat ik mijn servet na het tafelen?’, ‘hoe eet ik mijn broodje?’ en ‘hoe reageer ik als er een toast op mij wordt uitgebracht?’ en nog veel meer komen aan bod. Na deze opfrissing kan je met zekerheid op een elegante manier tafelen. 

Op een praktische manier worden alle regels en hun oorsprong uitgelegd. Deze cursus tafeletiquette is een ervaring die heel je leven waardevol zal blijven. Je zal zonder twijfel meer vertrouwen uitstralen en eleganter overkomen. Deze workshop kan eventueel ook plaatsvinden in een restaurant.

Geplande workshops

Woensdag 30 september - 18u00 tot 21u00 - VOLZET

Stijvol gasten ontvangen & basisetiquette

Woensdag 7 oktober - 18u00 tot 21u00

Stijlvol tafelen

Zaterdag 10 oktober - 18u00 tot 21u00

Stijlvol tafels decoreren & dekken

Woensdag 14 oktober - 18u00 tot 21u00

Stijlvol gasten ontvangen & basisetiquette

Zondag 18 oktober - 10u00 tot 13u00 - NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR

Stijvol tafels decoreren & dekken

Woensdag 11 november - 18u00 tot 21u00

Stijlvol tafelen 

 

De workshops gaan door op het kantoor van Feriatus in Antwerpen (Jan Van Rijswijcklaan 98) of in een gekozen restaurant. Voor meer informatie kan je mailen naar info@feriatus.be of neem telefonisch contact op met Nadine (0032 475 76 73 76).

Etiquette for business

Een stijlvolle zakenman of zakenvrouw onderscheidt zich door het correct toepassen van de regels rond beleefdheid en etiquette. De workshops van Feriatus focussen op het zetten van de puntjes op de ‘i’ om te slagen in de zakenwereld en de daarbij horende concurrentie. We leren je een aantal communicatievaardigheden en doeltreffende manieren om jezelf te presenteren. Een goede kennis en vaardigheden die niet alleen van pas komen tegenover de concurrentie maar ook helpen om sterke zakenrelaties op de bouwen.

Uitstekende omgangsvormen en het gebruik van de juiste etiquette zullen je carrière een boost geven. Je straalt meer zelfvertrouwen uit om professioneel om te gaan met collega’s en klanten. Dit geldt zowel voor bedrijfsleiders als voor medewerkers binnen een bedrijf. Wanneer bedrijfsleiders zich deze omgangsvormen eigen maken, zullen ze meer tijd hebben om met het eigenlijke doel bezig te zijn, namelijk de core business. Door te investeren in correct etiquettegebruik bij medewerkers zorg je ervoor dat je bedrijfsimago optimaal overkomt. Je medewerkers zijn immers het visitekaartje van je bedrijf.

We gaan dieper in op bedrijfscultuur en hiërarchie zodat de neuzen van management en medewerkers in dezelfde richting wijzen. Ook culturele verschillen in etiquette komen aan bod. Feriatus geeft je handvaten om een perfecte gastvrouw of gastheer te zijn voor je bedrijf. We gaan eveneens dieper in op het zakendiner, hoe je dit in goede banen kan leiden en je de onmisbare tafeletiquette eigen kan maken.

Feriatus organiseert workshops rond zakelijke etiquette en imago styling voor jouw bedrijf en dit wordt steeds op maat uitgewerkt. Prijzen op aanvraag.

Voor meer informatie kan je mailen naar info@feriatus.be of neem telefonisch contact op met Nadine (0032 475 76 73 76).

CONTACTEER ONS